Αυτοψία από την Αποκεντρωμένη, σιωπή από την ΠΕ Άρτας

KOMPOTI_3Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη για τον άμεσο τρόπο που αντέδρασε στην περίπτωση της μονάδας στο Κομπότι και των αποβλήτων που ρυπαίνουν τον χείμαρρο. Κινητοποίησε τις υπηρεσίες του για αυτοψία και δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν έπραξαν το ίδιο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, οι οποίες εκ του νόμου έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και όφειλαν να μεριμνούν για την τήρηση των Περιβαλλοντικών Όρων που εγκρίνουν.

Η λογική ότι απαιτούνται επώνυμες καταγγελίες, που διατυπώνεται ανεπίσημα εκθέτει και τις υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τα απόβλητα όχι μόνο της συγκεκριμένης μονάδας αλλά κι άλλων ελαιοτριβείων που λειτουργούν στην Άρτα είναι οξύ. Με την διαφορά ότι όλοι κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και διαβεβαιώνουν ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Τόσο τέλεια μάλιστα που θα ζήλευε η διαστημική βάση των ΗΠΑ….

Μ’ άλλα λόγια;

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο… Βασιλεύει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ