Αυτόνομη κάθοδο με Λάζαρο Νάτση για τον ΣΥΡΙΖΑ

natsis_paratkasi1

Μετά από μία μακρά περίοδο συσκέψεων και διαβουλεύσεων, ο κύβος ερρίφθη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την εκλογική μάχη στο Δήμο Ιωαννιτών με αυτόνομη κάθοδο και με επικεφαλής και πάλι τον Λάζαρο Νάτση. Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μία τρίωρη διαδικασία την οποία είχαν συγκαλέσει οι «Πολίτες για την Ανατροπή» και στην οποία παραβρέθηκαν και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων. Παρουσία δεκάδων στελεχών ο Λάζαρος Νάτσης που ηγείται της παράταξης από το 2014 εξήγησε το σκεπτικό της αυτόνομης καθόδου και έθεσε εαυτόν στην κρίση του σώματος. Κανένας ωστόσο δεν εξέφρασε ενδιαφέρον να ηγηθεί της παράταξης και να θέσει θέμα αλλαγής επικεφαλής.

Υπέρ της αυτόνομης καθόδου τάχθηκαν αυτή την φορά και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων. Φωνές άλλωστε για την ανάγκη διεύρυνσης της παράταξης και συνεργασιών με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις που είχαν ακουστεί στο παρελθόν, δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • natsis paratkasi1

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» που ήδη έχει εκπονήσει τον βασικό άξονα του προγράμματός της, θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση για συμπόρευση και συστράτευση.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει προσδιοριστεί και έχει κανονιστεί ήδη συνάντηση με τον νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Το ανέφερε άλλωστε και στην αρχική του τοποθέτηση ο Λάζαρος Νάτσης, τονίζοντας ότι για μία συνεργασία είναι απαραίτητο να υπάρχει παράταξη και πρόγραμμα.

Ένας κύκλος λοιπόν έκλεισε για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει και συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ