Αυτόματοι χλωριωτές για το πόσιμο νερό

ARTA_DHMARXEIOΗ ποιότητα του πόσιμου νερού και ο έλεγχός της αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Δήμο Αρταίων. Την επίτευξη του στόχου αυτού έρχεται δυναμικά, με παρεμβάσεις της, να εγγυηθεί η Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, που έχει και την κύρια ευθύνη πλέον στον διευρυμένο Δήμο.

Στα πλαίσια των ενεργειών αυτών έχουν τοποθετηθεί, το τελευταίο διάστημα, νέοι αυτόματοι χλωριωτές στις Τοπικές Κοινότητες Ανέζας, Βλαχέρνας, Καλαμιάς, Ροδαυγής, Σκούπας, Βίγλας, Δαφνωτής, Καμπής, Γαβριάς, Παντάνασσας, Γριμπόβου και Κορωνησίας, σε όλες τις δεξαμενές.

Ο έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος χλωρίωσης σε όλες τις Τ.Κ., είναι πλέον συστηματικός. Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό πραγματοποιεί μετρήσεις του υπολειμματικού χλωρίου σε εβδομαδιαία βάση.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας για την εφαρμογή των απαιτήσεων της ΚΥΑ Υ2/2600/2001, έχει αναθέσει στο εργαστήριο BIOLABEPIRUS τη διεξαγωγή μικροβιολογικών και φυσικοχημικών αναλύσεων σε δείγματα νερού από τις Δημοτικές Ενότητες Ξηροβουνίου, Βλαχέρνας, Αμβρακικού και Φιλοθέης, για όλο το έτος 2012.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης δήλωσε τα εξής: «Με την τοποθέτηση χλωριωτών επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στις Τ.Κ. που υπήρχαν προβλήματα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη συνεργασία της ΔΕΥΑ, σε όλες τις τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό τους και θα υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο σύνολο των δημοτών. Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων και ο σχεδιασμός για την οριστική επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης όλων των τοπικών κοινοτήτων είναι στις προτεραιότητές μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ