Αυστηροί έλεγχοι στις παραλίες και βαρύτατα πρόστιμα… Έως και σφράγισμα καταστημάτων

Αυστηρά πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις  20.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στις δηλώσεις του σχετικά με την διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των παραλιών ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε με έμφαση ότι προβλέπεται ακόμα και το σφράγισμα των επιχειρήσεων για 30 ημέρες εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις. Προειδοποίησε δε ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση σημείωσε πως:

-Στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες

-Στη δεύτερη παράβαση προβλέπεται τριπλασιασμός του προστίμου και των ημερών διακοπής λειτουργίας, δηλαδή λουκέτο για 90 ημέρες.

«Αν δεν είσαστε έτοιμοι, μην ανοίξετε!», τόνισε ο κ. Χαραδαλιάς.

Σημειώνεται ότι οι οργανωμένες παραλίες επιτρέπεται να έχουν 40 άτομα ανά στρέμμα και οι άξονες των ομπρελών να έχουν απόσταση μεταξύ τους τα τέσσερα μέτρα.

Το προσωπικών των οργανωμένων πλαζ έχει την υποχρέωση της απολύμανσης στις ξαπλώστρες όταν φεύγουν οι λουόμενοι μέχρι να πάνε άλλοι. Οι πετσέτες πάνω στις ξαπλώστρες είναι ευθύνη των λουομένων.

Δεν θα επιτρέπεται να λειτουργούν καταστήματα εστίασης με τραπεζάκια, αλλά μόνο διάθεσης «πακέτου» και όχι ντελίβερι στις πλαζ.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα υπάρξει επιβολή προστίμων και κλείσιμο επιχειρήσεων για κάποιες ημέρες αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και προέτρεψε όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους πριν λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ