Αφιέρωμα από το Αρσάκειο στον Θεόδωρο Παπαγιάννη

arsakeio papagianis

arsakeio papagianis

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» που οργάνωσε το Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων, στον φιλόξενο χώρο των Αρσακείων Σχολείων.

Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να προβληματιστούν σχετικά με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, παρακολουθώντας την εμπεριστατωμένη εισήγηση του κ. Χ. Μεράντζα, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτραςκαι να γνωρίσουν ένα χρήσιμο εργαλείο προσέγγισης του συγκεκριμένου Μουσείου, το βιβλίο της κ. Ε.Μυρογιάννη, Φιλολόγου – Μουσειολόγου, Τα Φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη, εκδ. Καλειδοσκόπιο, όπως το παρουσίασες η ίδια η συγγραφέας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μοναδική ξενάγηση στο Μουσείο στο Ελληνικό από τον ίδιο τον γλύπτη, κ. ΘεόδωροΠαπαγιάννη, ο οποίος μοιράστηκε με τους εκπαιδευτικούς προσωπικά του βιώματα και πώς αυτά επηρέασαν την τέχνη του.

Σχολείο και Μουσείο συναντήθηκαν με βασικό στόχο να βρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι γνωριμίας των παιδιών με την πολιτισμική μας κληρονομιά έχοντας ως παράδειγμα το σπουδαίο έργο του καταξιωμένου Γιαννιώτη καλλιτέχνη.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ