Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από το Δήμαρχο Χειμάρρας

goros itageneia

goros itageneia

Οι συνεχείς κι επί σειρά ετών προκλήσεις και η ανθελληνική συμπεριφορά του Δημάρχου Χειμάρρας Γιώργου Γκόρου, κινητοποίησε επιτέλους τις ελληνικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε μία απόφαση με ουσιαστικό αλλά και με πολιτικό περιεχόμενο.

Είναι μάλλον από τις ελάχιστες φορές, όπου το επίσημο κράτος αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια που είχε χορηγηθεί στον κ. Γκόρο, με διαδικασίες που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο παρελθόν.

Ο κ. Γκόρος πολιτογραφήθηκε Έλληνας και του χορηγήθηκε η ελληνική ιθαγένεια το 2014 και μάλιστα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου… Τότε και όντας δήμαρχος στην Χειμάρρα, δήλωνε μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων!!! Ήταν προυπόθεση άλλωστε για την χορήγηση της ιθαγένειας.

Το 2015 ο κ. Γκόρος έλαβε και ελληνική αστυνομική ταυτότητα η οποία είχε εκδοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Στα χρόνια αυτά, ο ίδιος δήλωνε δημόσια ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά το χειρότερο ήταν ότι σε αγαστή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Ράμα, επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ ανθελληνικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων και των κατεδαφίσεων.

Όλα αυτά υπολογίστηκαν από το Ελληνικό Κράτος, το οποίο προχώρησε στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας, με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Η ενέργεια αυτή έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς η ελληνική πολιτεία απαντά με τον πιο καίριο τρόπο στο ανθελληνικό παραλήρημα του Δημάρχου αλλά συνάμα έχει και πολιτικό συμβολισμό, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τη γείτονα πως δεν θα ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ