Αετομηλίτσα: Ούτε δρόμοι, ούτε παιδική χαρά!

aetomilitsa

Η Αετομηλίτσα αποτελεί ένα από τα ακριτικά χωριά του τόπου. Χτισμένη σε υψόμετρο 1500 μέτρων είναι το πιο ορεινό χωριό της Ελλάδας.

Κατοικείται έξι μήνες το χρόνο, στηρίζεται κατά κανόνα στην κτηνοτροφία και τον περιοδικό εναλλακτικό τουρισμό.

Η προσπάθεια που κάνουν οι κάτοικοι και η Κοινότητα είναι τεράστια. Στόχος να μείνει κόσμος στο χωριό, να στηριχθούν οι παραδοσιακές δραστηριότητες, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Όμως όλη η προσπάθεια σκοντάφτει στα μικρά και καθημερινά. Προβληματικό οδικό δίκτυο, δυσκολίες στη μετακίνηση των κτηνοτρόφων, ούτε μία παιδική χαρά για τους πιτσιρικάδες που το καλοκαίρι βρίσκονται στο χωριό τους.

 «Ενώ προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο στον χωριό βρίσκουμε τεράστιες δυσκολίες από την πλευρά του Δήμου. Οι κτηνοτρόφοι μας για να φτάσουν στα μαντριά τους στην κυριολεξία σπάνε τα αυτοκίνητα τους καθώς οι δρόμοι είναι ακαθάριστοι. Το ίδιο και οι επισκέπτες για τους οποίους οι αντίξοες συνθήκες αποτελούν συχνά ανατρεπτικό παράγοντα να προγραμματήσουν το ταξίδι τους στο χωριό μας» σημειώνει ο Πρόεδρος της Αετομηλίτσας Κώστας Νιτσιάκος στο Epiruspost.

Για μία ακόμη χρονιά τα παιδιά που θα επιστρέψουν το καλοκαίρι δεν θα βρουν ούτε μία παιδική χαρά. Το πιο απλό δηλαδή…

«Τα εκατονταδες παιδιά που έρχονται το καλοκαίρι στο χωριό τους για τρίτο συνεχόμενο χρόνο θα το  βρούνε χωρίς παιδική χαρά, για την οποία έχουμε κάνει πολλές εκκλήσεις στον δήμο για το ποσό σημαντική είναι αλλά αδιαφορουνε, παρά τις διαβεβαιώσεις του οτι θα χαλούσαν την υπάρχουσα και θα έφτιαχναν αμέσως τη νέα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό το χωριό μας. Αλλά χρειαζόμαστε και την ενίσχυση των ιθυνόντων , οι οποίοι μέχρι στιγμής αδιαφορούνε για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Τα χωριά μας είναι η ιστορία μας αλλά και το μέλλον μας. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να στέκεται στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας» τονίζει ο κ. Νιτσιάκος.

Η Αετομηλίτσα διαθέτει όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί σε ένα ορεινό πρότυπο ανάπτυξης. Όταν όμως δεν μπορούν να λυθούν ούτε τα πιο απλά τότε όλα τ’ άλλα μοιάζουν πολύ μακρινά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ