Αεροπορικός αποκλεισμός των Ιωαννίνων εν μέσω εορτών, αλλά….

AEROPLANO1Εντύπωση προκαλεί η απάθεια με την οποία οι τοπικοί φορείς αντιμετωπίζουν την απόφαση της Ολυμπιακής να μην κάνει καμία πτήση προ τα Ιωάννινα την ημέρα των Χριστουγέννων και την επομένη (25 και 26 Δεκεμβρίου) όπως και η απόφασή της να περικόψει το πρόγραμμα των τακτικών δρομολογίων μέσα στις γιορτές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την παραμονή των Χριστουγέννων έχει μόνο μία πτήση, ενώ μετά το διήμερο της πλήρους διακοπής επανέρχεται στις 27 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου εξακολουθεί να δρομολογεί μόνο ένα αεροσκάφος.

Τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, αντιδρούν με μία γενική έκφραση: «Θα το δούμε…».

Τι ακριβώς θέλουν να δουν είναι άγνωστο.

Η απόφαση της Ολυμπιακής αποτελεί καίριο πλήγμα για τον τουρισμό, ειδικά του Νομού Ιωαννίνων, προφανώς όμως σε αυτό τον τόπο οι αντιδράσεις θα πρέπει να έρχονται εκ των υστέρων….

Εκτός αν κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση για την πλήρη υποβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι συμπωματική η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα όταν είχε γίνει γνωστό το θέμα με τα δρομολόγια της Ολυμπιακής και η οποία αναφέρεται στην φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο και την επίσκεψή τους σε περιοχές της Ηπείρου όπου οι ίδιοι επέλεξαν (άραγε ποιες είναι και γιατί δεν γίνονται γνωστές;)

Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο χρόνος της ανακοίνωσης είναι όντως συμπτωματικός καθώς σε αυτή αναφέρεται συγκεκριμένα πως: Κοινή πρόθεση είναι η ενσωμάτωση της Πρέβεζας-Λευκάδας ως προορισμού στα τουριστικά προγράμματα που προωθούν στο κοινό της Κύπρου και η συνακόλουθη εκκίνηση και καθιέρωση απευθείας μισθωμένων πτήσεων από την Κύπρο στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

Φυσικά η Ήπειρος δεν είναι τόσο μεγάλη που να χωρά τοπικιστικές αντιπαραθέσεις. Είναι όμως σημαντικό, μέχρι να έρθουν αυτά που σχεδιάζονται και να υλοποιηθούν τα μεγάλα, να διατηρήσουμε τα μικρά που έχουμε σήμερα. Και σε αυτά τα μικρά, περιλαμβάνονται οι πτήσεις της Ολυμπιακής προς τα Γιάννινα, της μοναδικής άλλωστε μέχρι τώρα εταιρίας που εκτελεί δρομολόγια στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ