Αδυνατούν να κάνουν κηδείες

Η έλλειψη χώρων στα νεκροταφεία δεν είναι μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη των Ιωαννίνων.

Μόλις πριν λίγες ημέρες υπήρξε ανακοίνωση- προειδοποίηση του Δήμου για υποχρεωτικές εκταφές στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων καθώς δεν υπάρχει χώρος για νέες ταφές.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που δημιουργείται και σε αρκετά χωριά.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Καστρίτσα. Το νεκροταφείο έχει γεμίσει και παρά τις εκκλήσεις της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για εκταφές η ανταπόκριση είναι μικρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες δεν κατέστη εφικτή η εξεύρεση χώρου για την τέλεση κηδείας, γεγονός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Η εκταφή, σημειώνουν πολλοί, δεν αποτελεί λύση. Κάποια χωριά μεγάλωσαν τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με άλλα που ερημώνουν. Η επέκταση των νεκροταφείων ή η εξεύρεση νέων χώρων είναι επιβεβλημένη.

Με την διαφορά ότι πρόκειται για μία διαδικασία περίπλοκη και χρονοβόρα για την οποία κανένας δεν παίρνει την ανάλογη πρωτοβουλία.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google