Αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το ρεύμα

PANEP_IOANN– Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων μετά την απόρριψη της τροπολογίας

Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί για την Μεγάλη Τρίτη στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τους πρυτάνεις μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχε εισηγηθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό οι σύγκλητοι σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση από την υλοποίηση του νόμου.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, όπως λένε οι πρυτάνεις, είναι έντονα, ενώ ήδη πολλοί απ’ αυτούς έχουν δηλώσει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του τηλεφώνου κ.λπ.

Εξ αιτίας της έκτακτης συνόδου, πάντως, αναβλήθηκε και η συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής που θα προτείνει βελτιώσεις στον νόμο για τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου. Πάντως, το διάστημα που έχει στη διάθεσή της για να προτείνει βελτιώσεις στο νόμο είναι μέχρι 15 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ