Αδυνατούν να δημοπρατήσουν έτοιμο έργο!

parga4

parga4Έργα πνοής για την Ήπειρο μένουν στα χαρτιά. Έργα που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος καθώς έρχονται να απαντήσουν σε προβλήματα πολλών ετών, καθυστερούν αδικαιολόγητα, αυτή τη φορά με αποκλειστική ευθύνη των τελικών δικαιούχων.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στην Ήπειρο αποτελεί το αποχετευτικό της Πάργας.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει να αφήσει μία ολοκληρωμένη μελέτη για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Το έργο εντάχθηκε εδώ και πολλούς μήνες στο ΕΣΠΑ, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα για την δημοπράτησή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμος Πάργας, ξεκίνησε τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, αλλά αυτά… ζήλεψαν τη δόξα του γεφυριού της Άρτας, καθώς δεν τελειώνουν ποτέ.

Ράβουν ξηλώνουν αλλά προς το παρόν κανείς δεν είναι σε θέση ούτε να δώσει χρονοδιάγραμμα κατά προσέγγιση.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ήπειρο και ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας καθώς θα βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων στις περιοχές Βάλτου και Λίχνου, σε δύο δηλαδή από τις πολυσύχναστες παραλίες της Ηπείρου.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη το σύνολο της δημοτικής ενότητας Πάργας, τις τοπικές κοινότητες Αγιάς, Ανθούσας και Αγίας Κυριακής.

Η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό της Πάργας, θα λύσει πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και αποτελεί την βασική υποδομή για μία ορθολογική τουριστική ανάπτυξη.

Όλα αυτά προφανώς δεν αρκούν για να αρθούν οι δυσκολίες και να βρεθεί ο τρόπος δημοπράτησης του έργου. Έτσι οι πανέμορφες παραλίες της Πάργας και το επόμενο καλοκαίρι θα δέχονται τα λύματα των περιοχών, κατάσταση για την οποία κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ