Αδυναμία του ΕΟΔΥ για τεστ στους αστυνομικούς

eodi kinites

Τον έλεγχο όλων των αστυνομικών που επιστρέφουν από διακοπές ή από αποσπάσεις σε περιοχές πέραν αυτών της υπηρεσίας τους ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την χώρα.

Αίτημα απολύτως λογικό και εύλογο το οποίο όμως δύσκολα θα ικανοποιηθεί.

Αυτό το αίτημα έγινε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος αναφορικά με τους προληπτικούς ελέγχους σε μαζικό επίπεδο, επιφυλάχθηκε, επικαλούμενος την έλλειψη του απαιτούμενου υγειονομικού δυναμικού, δεδομένου ότι ανάλογα αιτήματα διατυπώνονται, όπως τόνισε, και από άλλους εργασιακούς κλάδους.

Η αδυναμία του ΕΟΔΥ να προβαίνει σε υποχρεωτικό έλεγχο των αστυνομικών προκαλεί ανησυχία αλλά και προβληματισμό.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι άμεσα για όσους επιστρέφουν στην ενδοχώρα από νησιωτικές περιοχές, από τον Έβρο ή από περιοχές αυξημένου κινδύνου με τη δημιουργία δυο σημείων αναφοράς στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πριν αναλάβουν υπηρεσία, να έχουν υποβληθεί στα προληπτικά τεστ του Ε.Ο.Δ.Υ. και να έχουν λάβει τις αντίστοιχες απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ