Αδικαιολόγητη η ανησυχία λόγω μεταναστών

limani metanastesΑδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την ανησυχία που εκφράζουν φορείς του Νομού Θεσπρωτίας και τα παράπονα για προβλήματα από την παρουσία λαθρομεταναστών στην περιοχή.

Κατά κοινή ομολογία, τον τελευταίο χρόνο και μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης των καταυλισμών που είχαν δημιουργηθεί πάνω από το λιμάνι, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ από τότε και μέχρι σήμερα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν υπήρξε παρόμοια κατάσταση.

Η Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, πριν από ένα περίπου χρόνο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την πολύτιμη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, έλυσε το σοβαρότερο πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Από τότε και στο εξής, κατά κοινή ομολογία, δεν έχουν υπάρξει εκτεταμένα κρούσματα και το κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει του από τις διωκτικές αρχές της περιοχής, δείγμα αυτού οι συλλήψεις που καταγράφονται από την Α.Δ Θεσπρωτίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

«Η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε επαγρύπνιση για την όποια απροσδόκητη εξέλιξη, αλλά προς το παρόν η ανησυχία που εκφράζεται μέσω της διαμαρτυρίας-καταγγελίας σας, δεν δικαιολογείται από την απτή πραγματικότητα», καταλήγει η απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ