Αδειάζει τη Διοίκηση του ΠΠΝΙ η Γυναικολογική Κλινική

IATRIKHΗ ανακοίνωση της Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που υπογράφεται από τον Διευθυντή της κ. Στέφο και με την οποία διαψεύδεται η είδηση ότι γιατρός της απαίτησε φακελάκι από ασθενή, αδειάζει στην ουσία τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Κι αυτό γιατί η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά την αποκάλυψη του συμβάντος, με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η καταγγελία είναι σε γνώση της και θα διερευνηθεί όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά η Γυναικολογική Κλινική υποστηρίζει, ένα μήνα μετά το συμβάν ότι δεν ζητήθηκε φακελάκι από γιατρό προκειμένου να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα σημειώνει ότι η ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον γιατρό που υποτίθεται ότι της ζήτησε χρήματα, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη της στον ίδιο και το προσωπικό της Κλινικής.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, είναι απορίας άξιον γιατί η ανακοίνωση δεν γίνεται από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος και είχε αναλάβει την υποχρέωση διερεύνησης του συμβάντος και επιλέγεται η ανακοίνωση κατευθείαν από τη Διεύθυνση της Κλινικής.

Είναι μία από τις πτυχές που πρέπει να διαλευκανθούν τις επόμενες ημέρες. Και προφανώς η πλέον αρμόδια να το πράξει είναι η διοίκηση του Νοσοκομείου, που δεσμεύτηκε άλλωστε δημόσια να διερευνήσει το συμβάν.

Αν λοιπόν συμφωνεί με την ανακοίνωση της Γυναικολογικής Κλινικής, γιατί σε αυτό το αποτέλεσμα οδηγούν τα στοιχεία που έχει συλλέξει τότε σίγουρα το θέμα είναι λήξαν. Αν πάρει δεν συμφωνεί, τότε η υπόθεση παραμένει ενδιαφέρουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ