Αδελφότητα Σκλίβανης- Λαιλιάς Σερρών.. στους δρόμους του χορού

adseres

adseres

Ολοκληρώθηκε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, η Αδελφοποίηση της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων με το Λαογραφικό Όμιλο Βλάχων και Φίλων «ΛΑΪΛΙΑΣ» Ν. Σερρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, του Δήμαρχου Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και του Δήμαρχου Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση.

Μετά την υπογραφή της Β’ πράξης αδελφοποίησης τα χορευτικά συγκροτήματα των δύο συλλόγων παρουσίασαν χορούς των περιοχών τους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, Βασίλης Μαγγιώρος, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία και την προσφορά των δύο Συλλόγων παρουσίασε την περιοχή της Σκλίβανης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δωδώνης, με ειδική αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη συνεισφορά των Σκλιβανιτών στην ανάδειξη της πολιτιστικής τους ταυτότητας και στη στήριξη που δείχνουν, διαχρονικά, στις δράσεις της Αδελφότητας Σκλιβανιτών.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας των δύο ιστορικών συλλόγων με νέες ιδέες για συνεργασία, με πρόσκληση στους νέους ανθρώπους να έρθουν κοντά και με τη μελέτη και την αναζήτηση ακόμα περισσότερων στοιχείων της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, καταλήγοντας:

Όπως είπε κι ένας σύγχρονος στοχαστής «Τον πολιτισμό, κάθε γενιά πρέπει να τον μάθει και να τον κερδίσει από την αρχή. Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται».

Την επόμενη ημέρα, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων συμμετείχε μαζί με τον Όμιλο του «Λαϊλιά» στην παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής μας γιορτής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ