Αδελφοποίηση με το Φέλπερ της Γερμανίας

dhmarxeio hgoymenitsaΜπορεί τα αισθήματα των Ελλήνων για τους Γερμανούς να μην είναι τα… θερμότερα εδώ και πολλούς μήνες, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Δήμο Ηγουμενίτσας να προχωρήσει στην αδελφοποίηση με τον Δήμο Φέλπερτ της Γερμανίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, ο Δήμαρχος του Φέλπερτ Στέφαν Φράιταγκ, και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου « Φιλία Φέλμπερτ» κ. Ρίχτερ, υπέγραψαν, παρουσία Δημοτών, το Μνημόνιο Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων, ως επιστέγασμα των φιλικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Φέλμπερτ, υπό το Δήμαρχο κ. Φράιταγκ, βρέθηκε στη Θεσπρωτία από την Τρίτη, έχοντας σειρά επισκέψεων σε αξιοθέατα, πολιτιστικά μνημεία και άλλα σημεία αναφοράς στο Νομό, παρακολουθώντας παράλληλα δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή για να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Στόχος της αδελφοποίησης μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και του αντίστοιχου του Velbert είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς και η από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με την αδελφοποίησή τους, οι δύο Δήμοι σηματοδοτούν μια ενισχυμένη πορεία συνεργασίας ανάμεσά τους σε τομείς όπως η προώθηση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη καθώς και η ανάπτυξη στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτής της αδελφοποίησης, που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ Ελληνικού και Γερμανικού λαού και ανοίγει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, όπως πνευματικό, παιδείας, πολιτισμού, εκπαίδευσης κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ