Αδειάζουν οι κλίνες Covid στο Πανεπιστημιακό

monada loimodon

Για πρώτη φορά εδώ και μήνες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παίρνει ανάσα ανακούφισης. Το Πανεπιστημιακό για περισσότερο από ένα χρόνο σήκωσε το βάρος της πανδημίας και μάλιστα για πολλούς μήνες ήταν το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου που λειτουργούσε κλίνες Covid.

Σήμερα το Πανεπιστημιακό νοσηλεύει τον μικρότερο αριθμό ασθενών των τελευταίων μηνών. Μόλις επτά στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και οκτώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις τρεις τελευταίες εφημερίες υπήρξε μόνο μία εισαγωγή ασθενούς.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής βελτιώνονται σημαντικά για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν σημαντική βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Τα ενεργά κρούσματα στα όρια του Δήμου ανέρχονται σε 261 με τα μισά περίπου από αυτά να προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά.

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία από τα κρούσματα στο Δήμο Ιωαννιτών ανέρχονται σε 17.

«Διαπιστώνουμε μία σημαντική βελτίωση της κατάστασης και ελπίζουμε ότι αυτή θα συνεχιστεί. Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε και ελπίζουμε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση του εμβολιασμού», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ