Άδειασε ο καταυλισμός… Στην πλατεία του Κατσικά εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες

aprospo1

aprospo1

ΦΩΤΟ

Η απόλυτη απουσία συντονισμού και οργάνωσης που σημάδεψε τις πρώτες μέρες του προσφυγικού τελικά συνεχίζεται.

Κι αν τότε το επιχείρημα ήταν ότι όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα και με ελάχιστα χρήματα, σήμερα οι λόγοι και οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού.

Κι αυτό γιατί χρήματα δόθηκαν από την Ευρωπαική Κοινότητα αλλά στις ΜΚΟ και χρόνος από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα υπήρχε.

aprosporeia1

Όμως στον καταυλισμό του Κατσικά αυτά που άλλαξαν ήταν ελάχιστα και οι βελτιώσεις που έγιναν μάλλον έμεναν απαρατήρητες.

Ο καταυλισμός με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πλημμύρισε. Κι όχι μία φορά…

Οι καινούριες σκηνές που στήθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μάλλον λειτούργησαν ως λάδι στη φωτιά που σιγόκαιγε.

Οι πρόσφυγες αρνούνταν πεισματικά να μεταφερθούν σε αυτές, θεωρώντας ότι πρόκειται για εμπαιγμό. Άλλωστε ενώπιον τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωνε προ μηνών ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν μεταφερθεί στα κτίρια της Αγίας Ελένης και για όσους θα έμεναν στον Κατσικά θα μεταφέρονται οικίσκοι για να εγκατασταθούν.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε..

Οι συζητήσεις που έγιναν από το πρωί κατέληξαν σε ναυάγιο αφού κανένας δεν μπορούσε να τους δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την μεταφορά τους στην Αγία Ελένη. Η υπόσχεση ότι σε μερικούς μήνες –τρεις με τέσσερις- θα έχει βρεθεί λύση σίγουρα δεν τους ικανοποίησε.

Έτσι το μεσημέρι οι περισσότεροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, μάζεψαν όσα πράγματα είχαν στις σκηνές και κάνοντας πορεία κατέληξαν στο κέντρο του Κατσικά.

Όπως είπαν είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί μέχρι να βρεθεί στεγασμένος χώρος για να τους φιλοξενήσει. Στον καταυλισμό δεν επιστρέφουν γιατί κάποιοι τους κορόιδεψαν και η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Άλλωστε κάποιοι άλλοι πρόσφυγες ακολουθώντας την ίδια μέθοδο βρίσκονται σήμερα σε χώρο στεγασμένο, πρόκειται για αυτόν στη Φανερωμένη.

Η κατάσταση είναι σίγουρα και πάλι δύσκολη και είναι άγνωστο αν θα ληφθούν πρωτοβουλίες κι από ποιους τις επόμενες ώρες.

aprospo2

aprospor3

 

aprospor4

aprospore5

aprospor6{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ