«Άδειασαν» τα Γιάννινα από τις εννιά… Φωτο

lock giannina

Παρασκευή.. Εννέα το βράδυ.. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ. Στόχος να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο απολύτως αναγκαίο, στο πλαίσιο της αποτροπής της διασποράς της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Από νωρίτερα δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν ελέγχους σε κομβικά σημεία της πόλης. Σε αρκετά σημεία και πεζές περιπολίες.

Σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα από τις οκτώμισι κατέβασαν ρολά.

Λίγα λεπτά μετά τις εννέα ακόμη και οι κεντρικοί δρόμοι των Ιωαννίνων ερήμωσαν. Εικόνες ανάλογες με κείνες των πρώτων ημερών της καραντίνας του Μαρτίου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • lock giannina1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • lock giannina2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • lock giannina3

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • lock giannina4Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια το διάστημα 21:00 – 05:00, θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Πιο αναλυτικά:

Πρώτον, με τον αριθμό 1 στο 13033 για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

Δεύτερον, με τον αριθμό 6 στο 13033 για μικρή βόλτα κατοικίδιου, κοντά στο σπίτι και όχι για περπάτημα.

Τρίτον, οι μετακινήσεις εργαζομένων μετά τις 21:00 μ.μ. θα επιτρέπονται με την ανάλογη βεβαίωση.

Παράλληλα κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, επιτρέπονται τόσο οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery). Παράλληλα, θα επιτρέπεται και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away), όμως μόνο για όσους βρίσκονται έξω για έναν από τους τρεις προαναφερθέντες λόγους.

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη. Αν για οποιονδήποτε λόγο είτε επειδή υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν μπορεί να εξασφαλιστεί τότε μπορεί να ισχύσει και η βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Για τα νομικά πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από τους ίδιους.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ