Άδειασαν οι ΜΕΘ- Covid στα Γιάννινα αλλά συνεχίζουν να… λειτουργούν!

met panepistimiakou

Δύο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς Covid στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων  έχουν αδειάσει όμως δεν έχουν κλείσει καθώς τα σχετικά αιτήματα εκκρεμούν στο Υπουργείο Υγείας.

Έτσι οι χώροι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πρότερη χρήση ενώ συνεχίζουν να απασχολούν και προσωπικό το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για άλλες ανάγκες κλινικών και τμημάτων στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εδώ και δύο μήνες περίπου η δεύτερη ΜΕΘ-Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει δεχθεί ασθενή για νοσηλεία. Τόσο κρατά και το αίτημα του νοσοκομείου για αναστολή στη λειτουργία της χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας που έχει τον γενικό συντονισμό των κλινών – Covid για όλη τη χώρα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί η μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην οποία παραμένουν για νοσηλεία τέσσερις ασθενείς.

Σημαντικά μειωμένος είναι ο αριθμός και στις Μονάδες Λοιμωδών καθώς οι νοσηλείες ανέρχονται στις 14.

Από τις 27 Απριλίου έχει υποβληθεί αίτημα από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα για αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς δεν υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν χωρίς κι αυτό να έχει απαντηθεί μέχρι τώρα.

Επίσης επιβεβλημένη είναι η αναδιάρθρωση στις εμβολιαστικές γραμμές καθώς οι εμβολιασμοί είναι ελάχιστοι και μπορεί άμεσα να αποδεσμευτεί προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ