Α. Τσίπρας: Πρώτη προτεραιότητα να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

ioannina tsipras

Ολομέτωπη επίθεση προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενώ έστειλε σαφή μηνύματα και προς το Κίνημα Αλλαγής,

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φύγει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι όλοι θα πρέπει να επιλέξουν αν θα είναι με την δημοκρατική παράταξη ή με την δεξιά.

«Εμείς δεν έχουμε πολιτικούς εχθρούς. Διαφορές έχουμε αλλά όχι εχθρότητα. Εμείς έχουμε μόνο έναν αντίπαλο. Την δεξιά και την πολιτική της. Κι έχουμε έναν στόχο. Να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Να βγούμε πρώτο κόμμα» υπογράμμισε.

Τα ζητήματα της πανδημίας και της οικονομίας αποτέλεσαν τους δύο βασικούς άξονες της ομιλίας στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη από κείνη που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο όταν δεν υπήρχε εμβόλιο και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

«Θέλω να καλέσω την κυβέρνηση από δω, από τα Γιάννινα, να δώσει τώρα όλα τα στοιχεία για την πορεία  των ασθενών που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ καθώς και τα ποσοστά των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εντός και εκτός ΜΕΘ. Είναι υποχρέωση να έχουμε τα πραγματικά στοιχεία. Επίσης θέλω να καλέσω την κυβέρνηση να σταματήσει την ρητορική ότι η πανδημία δεν αφορά τους εμβολιασμένους. Δεν έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων, αλλά κρίση της δημόσιας υγείας, μια υγειονομική τραγωδία» τόνισε.

Υποστήριξε ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την λειτουργία των σχολείων όπως και τα μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο επικέντρωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ακρίβεια, τονίζοντας ότι οι συνέπειες για τα ελληνικά νοικοκυριά είναι τεράστιες.

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση, έγκαιρα, να λάβει γενναία μέτρα για το κύμα ανατιμήσεων. Δεν έγινε.. Ήταν επειδή δεν ήξερε, ήταν επειδή δεν καταλάβαινε ο κ. Μητσοτάκης… Ούτε ανέμελος, ούτε ανίδεος.. Ψεύτης με κεφαλαία γράμματα. Γνώριζε τι έρχεται αλλά μοίραζε gigabyte στους νέους» ανέφερε.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ioannina tsipras1

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι κρίσεις, υγειονομική, ενεργειακή και οικονομική δεν είναι φαινόμενα μόνο της χώρας μας. Όμως μόνο στην Ελλάδα ακολουθούνται αδιέξοδες πολιτικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της διπλής κρίσης.

Οι βασικοί άξονες είναι:

-Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

-Προϋποθέσεις για μειώσεις καυσίμων και ενέργειας

-Διαγραφή μεγάλο μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν στους μικρομεσαίους το διάστημα της πανδημίας και ρύθμιση των υπολοίπων σε 120 δόσεις.

-Δεν θα κήρυττε το τέλος της πανδημίας πριν τελειώσει όπως και των μέτρων στήριξης επιχειρηματιών και νοικοκυριών.

-Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ