Α. Λυκουρέντζος: Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

LYKOYR_GIANNENAΣυνάντηση με τις ΝΟΔΕ και τους υποψηφίους της Ηπείρου

Βέβαιος για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου εμφανίστηκε από τα Γιάννινα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο κ. Λυκουρέντζος μιλά σε συγκέντρωση των προεδρείων των ΝΟΔΕ της Ηπείρου και όλων των υποψηφίων βουλευτών, ζητώντας την μέγιστη συστράτευση μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ.

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η ισχυρή και η ηγεμονική δύναμη στη χώρα μετά τις 18 Ιουνίου. Συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις, δυνάμεις που έχουν ως στόχο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ», ανέφερε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Σταχυολογώντας τα θετικά από την Ευρωπαϊκή παρουσία της Ελλάδας, αναφέρθηκε στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, στις επιδοτήσεις και στις οικονομικές ενισχύσεις για την ολοκλήρωση έργων υποδομής.

Ο κ. Λυκουρέντζος χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική του.

«Οι προτάσεις των άλλων είναι ευχάριστες. Όμως είναι ή αφελείς ή επικίνδυνοι. Κι επειδή είναι αφελείς γίνονται επικίνδυνοι. Επιμένουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αλβανία του παρελθόντος, να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο πτωχοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα αίτια που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε συρρίκνωση των ποσοστών της κατά τις εκλογές της 6ης Μαίου ο κ. Λυκουρέντζος τα απέδωσε σε ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί αλλά και στην αδυναμία να επικοινωνήσει το κόμμα του επαρκώς την οικονομική πρόταση. «Ζούμε σε μία παρατεταμένη ιδεολογική σύγχυση…. Επικράτησε το δίλημμα υπέρ ή κατά του μνημονίου…. Η Νέα Δημοκρατία μιλά για αλλαγές, μεταρρυθμίσεις… Δεν συζητήθηκαν επαρκώς οι προτάσεις μας και δεν δόθηκε η δυνατότητα στο εκλογικό σώμα να τις συγκρίνει», σημείωσε.

Ο κ. Λυκουρέντζος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν υπήρξαν λάθη στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματός του προ της αναμέτρησης της 6ης Μαίου και περιορίστηκε να πει ότι τα ψηφοδέλτια συγκροτήθηκαν με βάση τις διαδικασίες και το καταστατικό του κόμματος ενώ τις αλλαγές που ακολούθησαν τις συνέδεσε με την συνεργασία που προέκυψε με την Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ