Α. Μπέζας: Ξεκινούν οι εργασίες για τον ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου

MPEZAS_AΕντός των επομένων ημερών ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας. Αυτό ανακοίνωση ο βουλευτής του Νομού Αντώνης Μπέζας, με βάση την απάντηση που έλαβε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη μετά την σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.

Στην ίδια απάντηση τονίζεται ότι στόχος είναι να λειτουργήσει το έργο εντός του 2013.

Ο βουλευτής του Νομού Θεσπρωτίας σε δήλωσή του τονίζει ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την περιοχή, η οποία θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μπέζας σημειώνει: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των υποδομών (εσωτερικές οδοί, θέσεις στάθμευσης, οδοφωτισμός, λωρίδες επιβράδυνσης- επιτάχυνσης κλπ) των ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου, έτσι ώστε από τη νέα χρονιά να καταστεί δυνατή η κατασκευή (κτήρια καυσίμων και εστίασης-εκδοτηρίων) και η λειτουργία τους από την ανάδοχο παραχωρησιούχο εταιρεία, με την οποία έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τη Θεσπρωτία, αφού το ζεύγος των ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου θα καταστήσει ελκυστικότερο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό στις διεθνείς και εθνικές μεταφορές και θα ενισχύσει την τοπική οικονομική δραστηριότητα».

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Καλογιάννη στην ερώτηση του κ. Μπέζα, έχει ως εξής:

«Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» με το υπ’ αρ. Α335494/30.8.2012 έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι το 2010 διεξήχθη ανοιχτός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, για την Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ζεύγους Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ελευθεροχωρίου. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και το θετικό πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις 21.02.2011, υπεγράφη η σχετική σύμβαση παραχώρησης των ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου, με Ανάδοχο της Εταιρεία «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ΑΕ», διάρκειας 30 ετών.

Με την υπ’ αρ. 676/3/16.06.2011 απόφαση του ΔΣ της Εγνατίας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ολοκλήρωση των εργασιών υποδομής των γηπέδων του ζεύγους ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου», προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ, διάρκειας κατασκευής τεσσάρων (4) μηνών. Στη διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκε ως μειοδότης η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ». Η προσυμβατική διαδικασία ολοκληρώθηκε κατόπιν του θετικού πορίσματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της έγκρισης του Μετόχου για τη διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων (η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 23.8.2012).

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη των εργασιών κατασκευής των υποδομών των ΣΕΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η κατασκευή και η λειτουργία του έργου το 2013».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ