Αγιασμός υδάτων σε συνθήκες παγετού… 14 τολμηροί στα νερά της Παμβώτιδας!

agiasmos limni1

ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ Σε συνθήκες ολικού παγετού έγινε στα Γιάννινα ο Αγιασμός των υδάτων. Η παραλίμνιος καλύπτεται ακόμη από χιόνι, ο υδράργυρος ήταν στους πέντε υπό το μηδέν, η ομίχλη πυκνή καθώς η λίμνη έβγαζε ατμούς, αλλά παρόλα αυτά η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη και δεκατέσσερις τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά της Παμβώτιδας. Ήταν ο Γιώργος Γιαννίκος αυτός που έβγαλε τον σταυρό, ένας άνθρωπος τον οποίο τίμησαν οι υπόλοιποι καθώς έφυγαν με καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων από το καραβάκι όπου βρίσκονταν. Κι αυτό γιατί φέτος συμπλήρωσε πενήντα χρόνια από την πρώτη φορά, που παιδάκι σχεδόν είχε πέσει στην Παμβώτιδα. Στο πέρασμα των χρόνων τήρησε το έθιμο και αποτέλεσε το παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Στον ίδιο απονεμήθηκε σήμερα αναμνηστική πλακέτα ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή του δηλώνοντας χαρούμενος για όσα κατάφερε και αφιερώνοντας τις στιγμές αυτές τόσο στη σύζυγό του που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου όσο και στη μνήμη συνανθρώπων μας του χάθηκαν.

Στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και παρέστησαν σύσσωμες οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

agiasmos limni1

agiasmos limni2

agiasmos limni3

agiasmos limni5

agiasmos limni6

agiasmos limni0

agiasmos limni7

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google