Ασημένιοι οι Δήμοι Κόνιτσας και Ζαγορίου

Πανελλήνια διάκριση στον διαγωνισμό Best City Awards 2018 για τους δήμους Κόνιτσας και Ζαγορίου. Απέσπασαν το ασημένιο βραβείο (silver awards) στην κατηγορία «Έργα πρασίνου & βιοποικιλότητας» για τη συμμετοχή τους στην ένταξη του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου ως Παγκόσμιου Μνημείου Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το βραβείο για το Δήμο Κόνιτσας παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παπασπύρου μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Καλλιντέρη, ενώ για το Δήμο Ζαγορίου το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Εξάρχου.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς το γεγονός ότι ο δήμος Κόνιτσας βραβεύετε για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχόμενη χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Βest City Awards και ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή για την θετική αξιολόγησή των προσπαθειών μας» δήλωσε ο δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου.

Η τελετή απονομής των Best City Awards 2018 πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2018 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών πόλεων, στελέχη περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής.

Στα βραβεία συμμετείχαν περιφερειακές ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή και τα βραβεία προέκυψαν από τον μέσο όρο της βαθμολογίας των κριτών.

Οι νικητές έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.bestcityawards.gr

Τα Best City Awards αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνονται από τη Boussias Communications και τελούν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ