Συμμαχία Ηπειρωτών.. Παρούσα με συνεργασίες

“Η Συμμαχία Ηπειρωτών είναι παρούσα. Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και δεν θα απογοητεύσουμε τους Ηπειρώτες μέχρι τέλους”. Με αυτές τις φράσεις και με τον απολογισμό της τετραετίας η “Συμμαχία Ηπειρωτών” υπό τον Γιώργο Ζάψα άνοιξε ουσιαστικά την προεκλογική αυλαία.

Και βασικό ζητούμενο για την ίδια, με στόχο να αλλάξει σελίδα η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι η αναζήτηση συνεργασιών. Ουσιαστικά προσβλέπει προς την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία άλλωστε συνδιοργάνωσαν προ μηνός κοινή εκδήλωση για τα αυτοδιοικητικά και τον Κλεισθένη.

Στην συνέντευξη τύπου, όπου έγινε ο απολογισμός της τετραετίας παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Γιώργος Ζάκας και Δημήτρης Χαμπίπης.

Η παράταξη άσκησε σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή επισημαίνοντας ότι δεν έχει μάθει να συνεργάζεται.

“Η παράταξή μας ήλεγξε την περιφερειακή Αρχή, επιτελώντας τον αντιπολιτευτικό καθήκον. Συμφώνησε όταν έπρεπε. Κράτησε επίπεδο. Δείξαμε ότι πιστεύουμε στη συμμετοχική αυτοδιοίκηση και είμαστε υπέρ των συνεργασιών. Αλλά βρήκαμε απέναντι μας μια δύσκολη περιφερειακή Αρχή. Δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται. Διακατέχονται από πολιτικό εγωισμό. Ενθουσιάζονται με τη δική τους αλήθεια. Η εξουσία τους έχει καταστεί δόγμα. Γι αυτό πολέμησαν την απλή αναλογική”, τόνισαν.

Έκαναν απολογισμό όλων των παρεμβάσεων που πραγματοποιήσαν την τετραετία για να καταλήξουμε ότι θα υποστηρίξουν προεκλογικές συνεργασίες με όσους υπάρξει προγραμματική σύγκλιση αλλά και θα επιδιώξουν μετεκλογικές συνεργασίες.

“Η Ήπειρος πρέπει να κυβερνηθεί με ένα οραματικό σχέδιο και με διαφορετικό μοντέλο από το σημερινό που την αδικεί και την φέρνει στις τελευταίες θέσεις όλων των περιφερειών της χώρας και της Ευρώπης” κατέληξαν.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google