Στη μελέτη ακόμη οι θερμικές κάμερες για τα σύνορα

DENDIAS KASTORIAΤην ενίσχυση της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και επιθεώρησε την περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που διαπίστωσε εξήγγειλε άμεσες και συγκεκριμένες ενισχύσεις με την αποστολή οχημάτων και θερμικών καμερών.

Για το πρόβλημα της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία παραδέχθηκε ότι «η μεθόριος με την Αλβανία είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται.

 

»Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές».

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόνισε ότι ήδη έχει ανατεθεί μελέτη για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καμερών διαχείρισης των συνόρων όπως ακριβώς έχει γίνει και στον Έβρο.

Δήλωσε ακόμα ότι «η μελέτη αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, θα τη δούμε μαζί, θα την εντάξουμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου΄14 – ΄20 που διαπραγματεύτηκα με την ΕΕ. Θα την υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι ανάλογα με το σύστημα που θα έχει ολοκληρωθεί στον Έβρο, μέχρι τον Ιούνιο του 2014».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google