
Στον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορείας Ιωαννίνων προχώρησαν σήμερα φοροτέχνες, λογιστές και οικονομολόγοι, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι κινητοποιήσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ξεκινούν ταυτόχρονα με το άνοιγμα του taxis και διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Η πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Κωνσταντίνα Παπαιωάννου σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η εφαρμογή του ασφαλιστικού θα οδηγήσει σε αφανισμό τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, δηλαδή την αποκαλούμενη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο.

{jathumbnail off}