
Σε μείζον εξελίσσεται και πάλι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Μάλιστα έντονη ήταν η αντίδραση του Πρύτανη Γιώργου Καψάλη, με αφορμή επίθεση που δέχθηκε Κινέζος φοιτητής που παρακολουθεί πρόγραμμα του ΔΙΚΕΠΠΕΕ.
Τα τραύματα του φοιτητή δεν ήταν σοβαρά, ωστόσο το γεγονός έχει αναστατώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία ζητά επειγόντως λύσεις.
Σημειώνεται ότι ανάλογες επιθέσεις από αδέσποτα είχαν σημειωθεί και κατά το παρελθόν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου τα θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο.
Το τελευταίο διάστημα, ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης, έχει κατακλυστεί και πάλι από αδέσποτα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τους, επιλέγουν αυτό το χώρο για να τα εγκαταλείψουν.
Όπως ανέφερε ο πρύτανης, ο αριθμός των σκυλιών που εγκαταλείπονται από πολίτες στην πανεπιστημιούπολη είναι μεγάλος με τους φοιτητές να φοβούνται κυρίως από το απόγευμα και μετά να μετακινούνται εντός της πανεπιστημιούπολης ακόμη και για την σίτισή τους υπό τον φόβο μην δεχθούν επίθεση.
«Οι φοιτητές μας και το προσωπικό δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, ειδικά από το απόγευμα και μετά, ούτε στη βιβλιοθήκη, ούτε στους χώρους άθλησης, ούτε καν στη λέσχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης.
Ο κ. Καψάλης απηύθυνε έκκληση αφενός στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν σκυλιά στους χώρους του πανεπιστημίου και αφετέρου τον Δήμο και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν μέτρα για περιορισμό του προβλήματος ώστε να μην επαναληφθούν άλλα τέτοια φαινόμενα, υπενθυμίζοντας ότι οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται από καιρό στην διάθεσή τους για συνεργασία.
{jathumbnail off}