Φτωχότερη έγινε η ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου. Ένα από τα πιο ενεργά μέλη της, ο Περικλής Τσαπάρης, από τα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.
Αρχηγοί κρατών της Ελλάδας και της Αιγύπτου, καλλιτέχνες, απόδημοι απ’ όλο τον κόσμο, πέρασαν από το ιστορικό παραθαλάσσιο εστιατόριο «Ζεφύριον», στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, του Περικλή Τσαπάρη.
Όπως γράφει η ιστοσελίδα pyramisnews.gr, o εκλιπών και η σύζυγος του, Βιβή, στήριξαν την εκκλησία των αγίων Αναργύρων και ήταν οι στυλοβάτες της μακρόχρονης παράδοσης της Ελληνικής Κοινότητας του Αμπουκίρ, 15 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια.
Γεννήθηκε στα Άνω Πεδινά του Ζαγορίου της Ηπείρου, στις 20 Οκτωβρίου του 1929 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Αμπουκίρ, όπου ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα του.
Ήταν γνωστός σε όλους ως «ο γιατρός», παρόλο που δεν άσκησε το επάγγελμα. Είχε πάντα την πόρτα του και την καρδιά του ανοιχτή για όλους όσους ζητήσουν τη βοήθεια του.
Την θλίψη του για την απώλεια του Περικλή Τσαπάρη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, Ιωάννης Σιόκας.