Με την άμαξα η μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου

AG GEORDIOS AM1

AG GEORDIOS AM1ΦΩΤΟ

Με την άμαξα, το γνωστό παϊτόνι, έγινε η μεταφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων, από τον σεπτό οίκο, στο εικονοστάσι δίπλα στην κεντρική πύλη του Κάστρου και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό της Πλατείας Πάργης.

Στην άμαξα και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος να μεταφέρει την ιερή εικόνα του Αγίου, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

AG GEORGIOS AM2Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο με την λιτανεία των ιερών οστών του Αγίου, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα γίνει στο Ναό της Πλατείας Πάργης.

Ο Άγιος Γεώργιος, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1838, στον πλάτανο που υπήρχε στην τοποθεσία Κουρμανιό, κοντά στην πύλη του κάστρου της πόλης, όταν αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό.

Αν και το σώμα του Αγίου έμεινε μέρες κρεμασμένο, δεν αλλοιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα ένα φωτεινό σημάδι ήταν μόνιμα πάνω από το κεφάλι του τις νύχτες και έγιναν πολλά θαύματα σε ασθενείς.

Αυτά έπεισαν τους Τούρκους να αποδεχθούν την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου και έδωσαν εντολή να ενταφιαστεί με τις μεγαλύτερες τιμές, κάτι που έγινε από τον τότε μητροπολίτη Ιωακείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, έγινε το 1971.

AG GEORGIOS AM3

{jathumbnail off}

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google