Στον ανακριτή βασικός ύποπτος για την αρχαιοκαπηλία

BITSA ZAGORIOYΣτα γραφεία των ανακριτικών αρχών ξεδιπλώνεται πλέον η περίπλοκη και σκοτεινή υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας.

Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το Epiruspost.gr η ανάκριση προχωρά στον πλέον βασικό και κρίσιμο στάδιο.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο Πέμπτη, θα καταθέσει 43χρονος γνωστός επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού ως ένας από τους βασικούς υπόπτους για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

 

Ο 43χρονος κατονομάζεται από τον Ρίτσαρντ Τεμπλ, ιδιοκτήτη της ομώνυμης γκαλερί του Λονδίνου, ως προμηθευτής εικόνων που βρέθηκαν στην γκαλερί το 2011 και αποδείχτηκε ότι είχαν κλαπεί από την Ηπειρο.

Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ότι οι πέντε δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για διάφορες κλεμμένες εικόνες έχουν σταλεί στην ανακρίτρια Ιωαννίνων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε και η πολυσέλιδη -ξεπερνά τις 150 σελίδες- αναφορά της Σκότλαντ Γιαρντ για το θέμα.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google