Τη μείωση του στεγαστικού δανείου του σε ποσοστό άνω του 50% πέτυχε δανειολήπτης στα Γιάννινα ο οποίος είχε προσφύγει στο Ειρηνοδικείο.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, από σύνολο οφειλών 355.447,60 ευρώ για στεγαστικό δάνειο, διαγράφηκαν τα 182.647.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, έκανε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δανειολήπτης, ιδιωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα, είχε πληγεί από τη μετατροπή του στεγαστικού του δανείου και τη σύνδεσή του με την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου.
Μετά την μετατροπή της δανειακής σύμβασης και την αποπληρωμή της με ισοτιμία ελβετικού φράγκου, διαπίστωσε ότι το αρχικό κεφάλαιο αντί να μειώνεται με τις πληρωμές που έκανε αυξανόταν και σε βάθος πενταετίας το αρχικό κεφάλαιο είχε αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ.
Τελικά προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο, το οποίο διέγραψε το προαναφερθέν ποσό και παράλληλα εξαίρεσε από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.