Μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας αποκάλυψε η Αστυνομία στην Κέρκυρα, η οποία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 19 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα φέρεται να αποτελείται από επικεφαλής οικογενειών Ρομά που διαμένουν μόνιμα στο νησί αλλά και από επιχειρηματίες της Κέρκυρας, ενώ η ογκωδέστατη δικογραφία που συνεχώς συμπληρώνεται, περιέχει τουλάχιστον 60 ονόματα που εμπλέκονται. Πηγές αναφέρουν ότι τα πλοκάμια του φτάνουν μέχρι τα Γιάννινα με τη συμμετοχή ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους είναι μεταξύ άλλων τοκογλυφία, σύσταση συμμορίας, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και απάτες.
Την υπόθεση διερευνά εδώ και περισσότερο από ενάμισι χρόνο η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας αλλά και τη συνεργασία και άλλων υπηρεσιών της τοπικής ΕΛΑΣ.
Επίσημες ανακοινώσεις ακόμα δεν έχουν γίνει, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να καταγραφεί το μέγεθος της έκτασης της δράσης της συμμορίας και τυχόν πλοκάμια της εκτός του νησιού.