
Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους και να αποτρέψουν την εγκατάσταση της μονάδας βιομάζας στην θέση Γκαμήλα Φτέρη Μαρμάρων εμφανίζεται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως εκφράζονται από την Επιτροπή Αγώνα Καρδαμιτσίων, των Μαρμάρων, της Κόντσικας, του Ασβεστοχωρίου και της Ολυμπιάδας.
Λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την θέση της περιφερειακής αρχής να εμμείνει στην θετική γνωμοδότηση της επιτροπής Περιβάλλοντος τα μέλη της επιτροπής συνεδρίασαν εκ νέου και στη διάρκεια συνέντευξης τύπου διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν το αγώνα τους και με ένδικα μέσα.
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Σολωμός καταθέτοντας την άποψη της επιτροπής για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη οι κάτοικοι θα δώσουν το παρόν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων ζητώντας να ανακαλέσει την ήδη θετική του απόφαση για την λειτουργία της εν λόγω μονάδας.
Το βασικό ερώτημα για το ποιοι είναι οι επενδυτές έθεσε ο Χάρης Λεοντάρης μέλος της Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμάρων λέγοντας ότι θέση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να πάρουν και οι βουλευτές των Ιωαννίνων.
Μάλιστα σημείωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει συνάντηση και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία είναι και η αδειοδοτούσα αρχή.
Από την πλευρά της η Γραμματέας του Συλλόγου Καρδαμιτσίων Βάνα Ντάικου τόνισε πως έστω και την ύστατη στιγμή η περιφέρεια μπορεί να ανακαλέσει την απόφασή της χαρακτηρίζοντας μάλιστα λάθος την προσπάθεια να επιρριφθούν οι ευθύνες στο Τοπικό Συμβούλιο Μαρμάρων το οποίο αρχικά είχε πει κατά πλειοψηφία το ναι ενώ πριν από τρεις ημέρες προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης αυτής και τάχθηκε κατά την εγκατάστασης της μονάδας.
{jathumbnail off}