Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία στη Θεσπρωτία

TEHSP1

TEHSP1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εικόνες απόλυτης καταστροφής είναι αυτές που συναντούν τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας ακόμη και 48 ώρες μετά την καταιγίδα που ξέσπασε με μανία στην περιοχή.

Ο Καλαμάς βρίσκεται στο όριο της υπερχείλισης παρότι έχουν ανοίξει τα θυροφράγματα ενώ όλοι οι χείμαρροι πέριξ της Ηγουμενίτσας κατεβάζουν ακόμη ορμητικά νερά και λάσπη.

TEHSP6

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι. Κόπηκαν στα δύο ή ολόκληρα τμήματά τους παρασύρθηκαν και κατέληξαν στη θάλασσα.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Μαυρούδι, τα Σύβοτα και την παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας.

«Εικόνες καταστροφής παντού…. Είναι απίστευτο αυτό που συναντούμε. Θα χρειαστεί χρόνος αλλά και πολλά χρήματα για να επαναφέρουμε την περιοχή μας σε φυσιολογική κατάσταση και φυσιολογικούς ρυθμούς» δηλώνει στο Epiruspost ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

TEHSP2Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Τρίτης 2/12/2014 θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις άμεσα στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη γραμματεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (κα. Μαρία Νάκα) η οποία βρίσκεται στον 3ο Όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100)
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665361103

TEHSP3

TEHSP5

TEHSP7

TEHSP8

TEHSP9

THESP4

{jathumbnail off}

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google