Ακραίες απόψεις, απόψεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και απίστευτοι μύθοι που φτάνουν ακόμη στην μεταφορά των τοξικών αποβλήτων από όλο τον κόσμο και των απανταχού μη εχόντων στον ήλιο μοίρα και εγκατάστασή τους στο Πωγώνι, δήμευση των ιδιωτικών περιουσίων και πολλά άλλα έχουν προκαλέσει πανικό και δικαιολογημένους φόβους στους κατοίκους των ακριτικών χωριών.
Ενδεικτική του κλίματος ήταν η δήλωση που έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ που υπήρξε και από τους κεντρικούς ομιλητές: «Τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σε συνδυασμό με τους εδώ απεσταλμένους της μερκελικής κομαντατούρ, όπως ο Φούχτελ ή ο Ράιχενμπαχ, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βρουν εφαρμογή σε μία γη που έχει αποδόσει-μέσα σε όλα- και τους σημαντικότερους Έλληνες πατριώτες και ευεργέτες.
Η Ήπειρος δεν θα γίνει ούτε Πακιστάν ούτε ινδική τενεκεδούπολη.
Και αυτό που λέω ισχύει ακόμα περισσότερο για την περιοχή της Θράκης καθώς εκεί είναι γνωστές οι ορέξεις των Τούρκων «επενδυτών» και των Γερμανών τραπεζιτών, που θέλουν με το φτηνό εργατικό δυναμικό από τα εκεί κέντρα των λαθρομεταναστών, να κοσσοβοποιήσουν όλη την περιοχή».
Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό…