Στους δήμους κυκλοφοριακές και οδικές αρμοδιότητες

DHMOS_ZHROYΣτους δήμους μεταβιβάζονται, βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που ψηφίστηκε , αρμοδιότητες για τον καθορισμό οδών ή λεωφορειολωρίδων, καθώς και η κατασκευή υπόγειων γκαράζ ή διαβάσεων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μεταξύ των νέων αρμοδιοτήτων που προβλέπονται για τους τους δήμους, καθώς και για την ίδια την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προβλέπονται:

1.Η μεταφορά αρμοδιότητας στους δήμους για τον καθορισμό οδών ή λωρίδων κυκλοφορίας (λεωφορειολωρίδων), συμπεριλαμβανομένων των τροχιοδρομικών οχημάτων.

2.Η μεταφορά αρμοδιότητας στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς για τη μελέτη και κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ή άλλων χρήσεων, των υπόγειων διαβάσεων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των υπέργειων εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης επίγειων χώρων.

3.Η μελέτη και εκτέλεση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε των έργων σταθμών μετεπιβίβασης μεταξύ των δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων, καθώς και μεταξύ ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και δημόσιων μέσων μεταφοράς σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ