Βρεφονηπιακός Μαργαριτίου: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη φιλοξενία νηπίων, λέει η Πολεοδομία

margariti ()

Ζήτημα σχετικά με τη δυνατότητα φιλοξενίας νηπίων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μαργαριτίου θέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, επικαλούμενος έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το οποίο δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία νηπίων στο ίδιο κτίριο.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, η Υπηρεσία Δόμησης, με το υπ’ αριθμ. 23490/27-10-2026 έγγραφό της, απαντώντας σε αίτηση-καταγγελία που είχε υποβληθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι «δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις φιλοξενίας νηπίων στο ίδιο κτίριο οι οποίες ορίζονται στο ΠΔ 99/2017».

Με βάση αυτή την επισήμανση, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι το κτίριο καλύπτει τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία βρεφών, όχι όμως και νηπίων, αμφισβητώντας έτσι τη δυνατότητα λειτουργίας της δομής ως Βρεφονηπιακού Σταθμού με τη συγκεκριμένη σύνθεση.

Στην καταγγελία του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ασκεί έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, κάνοντας λόγο για προχειρότητες σε ένα ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων. Παράλληλα, ζητά να δοθεί άμεσα οριστική, ασφαλής και νόμιμη λύση για τη στέγαση των νηπίων της περιοχής.

Το θέμα δημιουργεί ερωτήματα για τις προϋποθέσεις λειτουργίας του σταθμού και κυρίως για το κατά πόσο μπορεί να φιλοξενεί νήπια με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας. Η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο του εγγράφου της Υπηρεσίας Δόμησης και στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν από την πλευρά του Δήμου.

Αναμένεται η θέση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας για το ζήτημα, καθώς και διευκρινίσεις για το καθεστώς λειτουργίας του σταθμού και τη λύση που προτίθεται να δώσει.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google