Ομόφωνα αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας τον οφθαλμίατρο-χειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Οκτωβρίου, μετά από καταγγελία για δωροληψία.
Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και ολοκληρώθηκε με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως και να απαλλάσσει τον γιατρό από την κατηγορία.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση στα μέσα Οκτωβρίου, όταν ο οφθαλμίατρος συνελήφθη μέσα στο νοσοκομείο της Άρτας. Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία, φέρεται να είχε ζητήσει 400 ευρώ από συγγενή ασθενούς για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, με το ποσό να συμφωνείται τελικά στα 250 ευρώ.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση υποστηρίχθηκε ότι ο γιατρός παρέλαβε 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στο δικαστήριο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την πλευρά της υπεράσπισης, η αξιοπιστία της καταγγελίας αμφισβητήθηκε μέσα από αντιφάσεις στην περιγραφή των περιστατικών και στον χρόνο κατά τον οποίο φέρεται να συνέβησαν. Στην αποδεικτική διαδικασία εξετάστηκαν επίσης οι καταθέσεις νοσηλευτριών της κλινικής, τα χειρουργικά προγράμματα της συγκεκριμένης ημέρας και τα στοιχεία εισαγωγής της ηλικιωμένης ασθενούς στο νοσοκομείο.
Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι από τα στοιχεία αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντος. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η ηλικιωμένη ασθενής δεν υποβλήθηκε τελικά στην προγραμματισμένη επέμβαση.
Ο γιατρός είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την πρώτη εμφάνισή του στο Αυτόφωρο, χωρίς περιοριστικούς όρους ή απαγόρευση άσκησης των καθηκόντων του. Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ είχε ζητήσει να δικαστεί χωρίς νέα αναβολή.
Παράλληλα, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του καταγγέλλοντος για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση.