«Σεισμός» στο ελληνικό μπάσκετ: Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος – Γιατί εκδόθηκαν εντάλματα!

liolios

Ραγδαίες εξελίξεις και ισχυρούς τριγμούς στο ελληνικό μπάσκετ προκαλεί η είδηση της σύλληψης του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλη Λιόλιου, το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε εκτέλεση εντάλματος που εξέδωσε ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Αποστόλης Γραμμένος, κατόπιν πολύμηνης έρευνας τριών μηνών για σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, ενώ συνολικά έχουν εκδοθεί έξι εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στα σχετικώς εκδοθέντα εντάλματα βρίσκονται μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) αλλά και διαιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος φυγής τόσο για τον Βαγγέλη Λιόλιο όσο και για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα, γεγονός που οδήγησε στην έκδοση των σχετικών ενταλμάτων.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΕΟΚ από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς αγγίζει την ανώτατη θεσμική ηγεσία του ελληνικού μπάσκετ.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google