Με ισχυρούς βοριάδες, βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσει το επόμενο διήμερο στην Ήπειρο. Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας μάλιστα έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση.
Στα Ιωάννινα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και βορειοανατολικούς και κατά διαστήματα θα ενισχυθούν, με τις ριπές να φτάνουν τα 55 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Η επιδείνωση εντάσσεται στο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει το Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο συνδυασμός βροχής και ισχυρών ριπών ανέμου μπορεί να δυσκολέψει τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στο επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο.
Η βελτίωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη με τα φαινόμενα να περιορίζονται και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο τις επόμενες ημέρες.