Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημοπράτηση ενός ακόμη κυκλικού κόμβου στην Ήπειρο.
Πρόκειται για την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου στη Λυγιά, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, έναν σημείο που τα καλοκαίρια «βουλιάζει» από την κυκλοφορία και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς.
Με εισήγηση του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης της ανοιχτής διαδικασίας για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.990.000,00 ευρώ (με χρηματοδότηση από πιστώσεις της ΣΑΝΠ 430).
Παράλληλα, συγκροτήθηκε και η τριμελής Επιτροπή Διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.
Ο κόμβος της Λυγιάς αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Βασιλικό – Καρτέρι και τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία (Φραξύλα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Λυγιά).
Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου εξακολουθεί να επενδύει σε κόμβους με την εκτίμηση ότι έτσι βελτιώνεται και η Εθνική Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.