Η βροχόπτωση που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Κόνιτσας δεν στάθηκε αρκετή για να βάλει τέλος στη φωτιά που καίει στις πλαγιές της Τραπεζίτσας από τις 31 Αυγούστου.
Παρά τη βροχή, στις δύσβατες πλαγιές παραμένουν ενεργές εστίες και η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζεται και σήμερα.
Στο πεδίο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα, συνδράμοντας στην προσπάθεια να περιοριστούν οι ενεργές εστίες και να αποτραπούν νέες αναζωπυρώσεις.
Η φωτιά στην Τραπεζίτσα εκδηλώθηκε στις 31 Αυγούστου, έπειτα από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο του ορεινού όγκου. Η πολυήμερη επιχείρηση έχει επικεντρωθεί στα σημεία όπου η φωτιά επιμένει, ακόμη και μετά τις βροχοπτώσεις και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.
Παράλληλα, τα εναέρια μέσα επιχειρούν και στη νέα φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στη Φούρκα Κόνιτσας.
Και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά αποδίδεται σε κεραυνό.