Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα στα Γιάννενα για την είσοδο της πόλης στην εποχή του «Smart City», με την τοποθέτηση έξυπνων καμερών και αισθητήρων για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και του διπλοπαρκαρίσματος.
Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην πράξη η υψηλή τεχνολογία βρήκε τον… μάστορά της στην κλασική, παραδοσιακή ηπειρώτικη πατέντα.

Σε κεντρικούς στύλους της λεωφόρου Παπανδρέου ακριβώς κάτω από τα υπερσύγχρονα κάτοπτρα των καμερών που υποτίθεται ότι θα «σαρώνουν» τους δρόμους, κρέμονται οι διαφημιστικές αφίσες για τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και τα πανηγύρια του καλοκαιριού!
Το αποτέλεσμα; Οι κάμερες να προσπαθούν να «διαβάσουν» την κίνηση στους δρόμους, την ώρα που μπροστά τους φιγουράρει… η αφίσα της νυχτερινής διασκέδασης..
Τελικά, στην Ελλάδα, όση τεχνολογία κι αν επιστρατεύσεις, ο τοπικός «πολιτισμός» της αφισοκόλλησης θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να κλέβει την παράσταση – και στην προκειμένη περίπτωση, κάτω από τα πιο «έξυπνα» μάτια της πόλης!