Νέα έργα αποκατάστασης και οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο

frasta dromos

Σε νέα φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα έργων αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου στην Ήπειρο, μετά τις αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε δημοπρατήσεις νέων παρεμβάσεων αλλά και την ανάδειξη αναδόχων σε ήδη προκηρυγμένα έργα.

Το σύνολο των παρεμβάσεων αφορά συντηρήσεις δρόμων, αποκατάσταση ζημιών από φυσικά φαινόμενα, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε καίρια σημεία του επαρχιακού και εθνικού δικτύου.

Νέα έργα που οδηγούνται σε δημοπράτηση

Μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν για δημοπράτηση περιλαμβάνονται:

  • Η συντήρηση και αποκατάσταση του περιμετρικού οδικού δικτύου Πηγών Αώου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.
  • Η κατασκευή της γέφυρας Κονδύλη – Πετραλώνων Τετρακώμου, ύψους 200.000 ευρώ.
  • Ο καθαρισμός και η άρση προσχώσεων υδατορεμάτων στην Π.Ε. Άρτας για το 2026, ύψους 130.000 ευρώ.
  • Επείγουσες εργασίες στην οδό Σκούπα – Γέφυρα Τζαρή στην Άρτα, ύψους 70.000 ευρώ.
  • Προμήθεια προκατασκευασμένων στοιχείων σκυροδέματος και διευθετήσεις όμβριων στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ύψους 93.000 ευρώ.
  • Έργα απορροής όμβριων στην παράκαμψη Αρίστης, ύψους 65.000 ευρώ.
  • Παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου Γυφτόκαμπου – Βοβούσας, ύψους 64.480 ευρώ.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου της Δ.Τ.Ε.Υ. Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 86.800 ευρώ, με αντικείμενο την ωρίμανση φακέλων για έργα αποχέτευσης και εγγειοβελτιωτικών παρεμβάσεων.

Ανάδειξη αναδόχων σε έργα αποκατάστασης

Η Περιφερειακή Επιτροπή προχώρησε και στην οριστικοποίηση διαγωνισμών για σειρά έργων:

  • Εργασίες αποκατάστασης στην όχθη του ποταμού Αράχθου στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, προϋπολογισμού 111.600 ευρώ, με ανάδοχο την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Αποκατάσταση καθιζήσεων στην 16η επαρχιακή οδό (Σκοτωμένο – Σγάρα), ύψους 100.000 ευρώ, με ανάδοχο τον Δημήτριο Φούκα.
  • Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο τμήμα Σκοτωμένο – Καταρράκτης, ύψους 168.000 ευρώ, με ανάδοχο την ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε.
  • Εργασίες διαγράμμισης στο επαρχιακό δίκτυο Ιωαννίνων, ύψους 150.000 ευρώ, με ανάδοχο τον Γεώργιο Οικονόμου.

Προσωρινοί ανάδοχοι και νέες παρεμβάσεις

Σε επίπεδο προσωρινών αναδόχων περιλαμβάνονται:

  • Η βελτίωση της 3ης επαρχιακής οδού Άρτας (Σαλαώρα – Κορωνησία), προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
  • Η διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής τοπικών προϊόντων στην Ήπειρο για το 2026, ύψους 120.000 ευρώ, με ανάδοχο την MYRTALY CONGRESS Α.Ε.
  • Εργασίες ενίσχυσης αντλιοστασίων στην πεδιάδα Άρτας, ύψους 124.000 ευρώ, με ανάδοχο τον Λάμπρο Ε. Γεωργούλα.

Το συνολικό αποτύπωμα

Τα έργα που δρομολογούνται και εξελίσσονται αποτυπώνουν ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων στο οδικό και υδραυλικό δίκτυο της Ηπείρου, με στόχο την αποκατάσταση ζημιών, τη βελτίωση της ασφάλειας και την ενίσχυση κρίσιμων υποδομών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google