Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών σημειώθηκε αργά το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, για τη διάσωση ενός 12χρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε κίνδυνο.
Το ανήλικο κορίτσι, το οποίο διαμένει στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Φιλιππιάδας, είχε μεταβεί στην περιοχή του ποταμού Λούρου, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εγκλωβίστηκε σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο και απόκρημνο σημείο στις όχθες του ποταμού, αδυνατώντας να επιστρέψει σε ασφαλές μέρος.
Μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές, στήθηκε αμέσως επιχείρηση για τον εντοπισμό και την ανάσυρσή της. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας με 4 οχήματα και 10 υπαλλήλους, οι οποίοι κατάφεραν να προσεγγίσουν με ασφάλεια το δύσκολο σημείο και να απεγκλωβίσουν το 12χρονο κοριτσάκι.
Στην επιχείρηση συνέδραμαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον συντονισμό και την ασφάλεια της περιοχής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρέλαβε την ανήλικη για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τον προληπτικό έλεγχο της υγείας της.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των διασωστών, η περιπέτεια της 12χρονης έληξε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.