Οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί των Ιωαννίνων εκθέτουν τα έργα τους στο Ιτς Καλέ

vizantino mouseio

Πίσω από την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, τη διδασκαλία στους μαθητές και τη διαχείριση της σχολικής αίθουσας, κρύβεται ένας ζωντανός κόσμος προσωπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και αναζήτησης. Αυτόν ακριβώς τον διττό ρόλο, του παιδαγωγού και του ενεργού δημιουργού, έρχεται να φωτίσει μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση στα Γιάννενα.

Υπό τον τίτλο «Οι Καλλιτέχνες της Εκπαίδευσης», η έκθεση ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων. Εκεί, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το προσωπικό καλλιτεχνικό έργο 27 εικαστικών οι οποίοι υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβούλου Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών, Γεωργίου Παλιάτσιου, και υλοποιείται χάρη στη στενή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Γέφυρα ανάμεσα στο σχολείο και την κοινωνία

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι απομονωμένη, καθώς εντάσσεται σε ένα ευρύτερο δίκτυο αντίστοιχων εκδηλώσεων που ξεδιπλώνονται σε 12 νομούς της περιοχής ευθύνης του Συμβούλου Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών. Στόχος είναι να σπάσουν τα στερεότυπα που θέλουν τον εκπαιδευτικό αποκομμένο από την παραγωγή σύγχρονης τέχνης και να δημιουργηθούν ουσιαστικές γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα σχολεία, την τοπική κοινωνία και την εικαστική σκηνή.

Μέσα από τα έργα τους, οι άνθρωποι που καθημερινά εμπνέουν και καθοδηγούν τα παιδιά μας στα μονοπάτια της αισθητικής, καταθέτουν τώρα τη δική τους προσωπική σφραγίδα και τις δικές τους ανησυχίες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Στην έκθεση δίνουν το «παρών» με έργα τους οι: Αλέξης Αναγνώστου, Ελευθερία Βέργου, Δήμητρα Γούση, Δημήτρης Δημόπουλος, Δανάη Ζευγαδίνα, Γιάννης Ζωγάκης, Καλλιόπη Ζώη, Υρώ Ιντζίδου, Εύα Καζαντζίδου, Τάσος Καλιακάτσος, Γιάννα Καλογιάννη, Σοφία Κανάκη, Παναγιώτης Κρομμύδας, Βαγγέλης Κωστούλας, Μαρία Μπρούζου, Λένα Ναυρόζογλου, Πέννυ Νουτσοπούλου, Γεώργιος Παλιάτσιος, Κωστής Παπαδιάς, Ελένη Παπαδοπούλου, Οδυσσέας Σέλιος, Μαρία Τάσιου, Σταμάτης Τζιοβάρας, Χριστίνα Τζούμπε, Σοφία Tιμοθέου, Ελένη Τσίκα και Ευφημία Φαϊτά.

Σε μια περίοδο που το σχολείο συχνά πιέζεται από την τυποποίηση, τέτοιες δράσεις υπενθυμίζουν ότι η τέχνη στην εκπαίδευση παραμένει ζωντανή, χάρη στους ανθρώπους που τη θεραπεύουν με πάθος.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google