Όπως βγαίνουν οι πρώτες ζέστες και εμφανίζονται τα κουνούπια, έτσι και κάθε Ιούνιο τα Γιάννενα υποδέχονται το δικό τους, αυθεντικό έθιμο… Την «επιστροφή των υδροπλάνων»! Μόνο που η επιστροφή γίνεται πάντα στα χαρτιά, στις χειραψίες και στα χαμόγελα των επισήμων.
Αυτή τη φορά, μάθαμε ότι εγκαινιάζεται «μια νέα εποχή διασυνοριακών μετακινήσεων» με την πρώτη πτήση από τα Γιάννενα προς την Αυλώνα της Αλβανίας. Μάλιστα, το όραμα της εταιρείας φτάνει μέχρι την Αδριατική και τη Βόρεια Αφρική!
Μέχρι το Μαρόκο μας βλέπω να πηγαίνουμε με το μαγιό, αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει: στην Κέρκυρα πότε θα πάμε;
Ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes πέρασε μια βόλτα από το Δημαρχείο για το απαραίτητο briefing με τον Θωμά Μπέγκα, ο οποίος χαρακτήρισε την πτήση «ελπιδοφόρο βήμα».
Και κάπου εκεί, ήρθε και η ατάκα-σταθμός της ελληνικής γραφειοκρατίας: έγινε γνωστό ότι τώρα ολοκληρώθηκαν οι άδειες για το υδατοδρόμιο και πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για να βρεθεί ανάδοχος!
Με λίγα λόγια, τα υδροπλάνα στα Γιάννενα έχουν γίνει έθιμο.. Έρχονται για μία φορά και μετά μην τα είδατε..