Θανάσης Μανταλόβας και Κώστας Γάτσιος τα «κλειδιά» για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα

pasok kleidi

Σε ρυθμούς προεκλογικής ετοιμότητας εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ και στα Ιωάννινα, με κλιμάκιο της Χαριλάου Τρικούπη να ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στην περιοχή για την κατάρτιση της νέας λίστας υποψηφίων.

Αν και τυπικά οι επόμενες βουλευτικές εκλογές τοποθετούνται χρονικά σε περίπου έναν χρόνο, εφόσον εξαντληθεί η τετραετία, στο πολιτικό σκηνικό κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού μέσα στο φθινόπωρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να επιταχύνει τους ρυθμούς της και να εμφανιστεί πλήρως έτοιμη όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες.

Στόχος η συγκρότηση των ψηφοδελτίων

Πρώτο και βασικό μέλημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον Νομό Ιωαννίνων, όπου ήδη καταγράφονται διεργασίες και ζυμώσεις γύρω από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Κεντρικά πρόσωπα της συζήτησης παραμένουν δύο στελέχη με ισχυρή εκλογική παρουσία στις προηγούμενες εκλογές: ο Θανάσης Μανταλόβας και ο Κώστας Γάτσιος, οι οποίοι το 2023 κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση σε σταυρούς προτίμησης, πίσω από τον Ιωάννη Τσίμαρη που εξασφάλισε την έδρα του κόμματος στην περιφέρεια.

Πιθανές αποχωρήσεις και αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, ο Θανάσης Μανταλόβας φέρεται να έχει λάβει την οριστική απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τον σχεδιασμό του ψηφοδελτίου.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Γάτσιος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του σχετικά με την εκλογική του συμμετοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον νομό, Βασίλη Γαρδίκου, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται εκ νέου στο ψηφοδέλτιο.

Ανοιχτή η εικόνα στο ψηφοδέλτιο

Θανάσης Μανταλόβας και Κώστας Γάτσιος είναι τα κλειδιά για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίο..

Η εικόνα παραμένει ρευστή, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά ως προς τη συνολική σύνθεση του ψηφοδελτίου στο Νομό Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2023 το ΠΑΣΟΚ είχε παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ισχυρό ψηφοδέλτιο στην περιοχή:

ΥποψήφιοςΣταυροί
Ιωάννης Τσίμαρης5.014
Αθανάσιος Μανταλόβας4.327
Κωνσταντίνος Γάτσιος4.283
Ευαγγελία Μήτσιου2.579
Δημήτριος Δημητρίου2.325
Ντίνα Μπακόλα1.565
Ανθή Λιάγκου945

Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι το ισχυρό ψηφοδέλτιο του 2023 δύσκολα θα επαναληφθεί…

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google